Blogger Layouts

Tuesday, 22 May 2012

@_@ kita kena redha dah lalui dengan tenang...

Ahlan Wahsahlan.....nampaknya, exxxxam kali ne brakhir penuh tragis..,tak perlulh dbahas,.,.,., "tawakal" lah wahai nirah,  serius sekarang ne terus hilang semua mood,....rasa mau balik, feeling mau tido dn semuanya tawar.... atukui, ... jadikan pengajaran.... ingat nira..!!!!!!!!....


 InsyaAllah....AMIN..<3





tapi ingat exam bukan segalanya diakhirat, tapi exam pntng utk masa depan kita sebagai khalifah dmuka bumi ini... subhanallah,,,..serius nda pernah pulak keciwa sampai cam ne.........

...but, now saya dah okey... :)




^_^

Thursday, 17 May 2012

:P...^_^..

selamat........................................................................hmmmmm...

hehehhee...AHLAN WAHSAHLAN......^_^..^_^.........nmpknya.. hari ne hppy sdkt..!!!!!!!!!!.*mata ke atas* tulunglah.... ne sy nak simpan kat belog.....becoz..??????



“Don’t know how long is it”

“That I have to resist everthing”

“Hide all of the truth in my….heart”

“Every time we meet”

“Every time you turn to me”

“That I pretend to be still”

“Do you know how much l have to force myself”

“Can you hear that”

“My heart…”

“Is telling you I love you”

“But I cannot reveal my true feeling to anyone”

“Can you hear that ?”

“My heart….”

“Is still waiting there for you to open”

“And I can only hope you will know it”

“SOMEDAY”

“Though I love you”

“Though I felt in”


“But deep inside isn’t brave enough”

“That I’m the one here to love you “

“I’m begging you please know it “

“SOMEDAY”






satu g......nak saya pamerkan....taraa.....



“I don’t understand”

“ Why it must be you…”

“To be the one in my heart”

“I have met many people”

“But I must be you eventually”

“ Who are in my heart”

“Love”

“Is not a coincidence”

“Love”

“Can connect you with me”

“There’s only the heart that knows”

“Who is the one in my dream”

You’re the one that I’ve been waiting”

“Because the heart is calling for”

“Born to be your forever”

“It’s because my heart”

“Never confused”

“I’s certain that you are the only one”

“There are not many reasons”

“It just because my heart chooses you”


ha...................... nmpaknya ada org tersenyum disana...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jntung pun makin berdegup......hehehehe...!!!! 
jangan salah faham yah..... semua ayat kat atas tu saya dpt dari sebuah filem thailand.... komedi,romntic, dn oooooooooo.... entahlah hati ne mengatakan best sngt2......like..like..like..like.....


                          dan scene yg paling mnyayat hati...



bila hal sebenar kat scene ne. diketahui..... terharu.... :(


                                 dan saya suka ne juga..



huhuhuhuhu......................sometime we like it...becoz there are hv the reason.......????????????????????????????????.....



lama dah tgk....tapi tertgk lagi...... but, serious mmng best...bab heronya tu.....!!! <3

Tuesday, 8 May 2012

RAHSIA BACAAN DAN GERAKAN SOLAT.


RAHSIA BACAAN DAN GERAKAN SOLAT.


1). Niat sebelum mendirikan solat, memelihara taubat kita dari dunia dan akhirat.

2). berdiri dengan lurus, kelebihannya adalah apabila kita meninggal dunia, ia dapat meluaskan tempat kita di dalam kubur.

3). Takbiratul ihram, ia sebagai pelita yang menerangi kita di dalam kubur.

4). surah al-Fatihah ia adalah pakaian kita yang indah-indah di dalam kubur.

5). Rukuk, ia sebagai tikar kita di dalam kubur.

6). Iktidal, akan memberi minuman dari telaga al-Kautsar ketika di dalam kubur.

7). sujud, ia memagar kita ketika menyeberangi titian Siratulmustaqim.

8). Duduk antara dua sujud (awal) akan menaung panji2 nabi kita di dalam kubur.

9). Duduk antara 2 sujud akhir, menjadi kenderaan ketika kita di padang mahsyar.

10). Tahiyat akhir akan menjawab setiap soalan yg dkemukan olh malaikat Mungkar dan Nakir di dlm kubur.

11). Selawat kepada nabi, sebagai pendinding api neraka di dalam kubur.

12). Memberi salam, mmelihara kita di dalam kubur.

13). Tertib kita akan bertemu dgn Allah S.W.T.


kredit : kpd penulis Dato' Haji Ishak Baharom dn Azrul Hakim Suradi.
Buku yg brjudul " Solat & Keajaibannya"...






ingat walaupun kita mengejar ilmu....tapi ilmu akhirat jgn sekali2 di abaikan.... 
ingat...tu...... juga peringatan buat diri ini...^_^





Monday, 7 May 2012


ahlan wa sahlan.....  update BLOG kali ne,.... nak share pasal satu benda yg ... pesanan ne khusus buat wanita dan terutama sekali tuk diri ne sendiri, serius kadang2 kita lupa, lalai, dan tanpa tak sedar kita lakukan kesalahan walaupun tidak terniat hendak melakukan kesalahan... amat sukar utk menjaga iman ini... bila baca post ne... hehehe... kredit kepada leo matsi yg mngpost kat group PGPI...  and  sebagai seorg wanita saya akan jaga diri saya... dan sahabat2 ku yg membaca pun jaga diri korang... kerana wanita itu cukup istimewaa dan ciptaan Allah s.w.t yg cukup luar biasa..!!!!!!!!!!!!!!.


Buat kaum wanita~

Jadilah wanita yang sederhana~
Jangan buat diri mudah digoda~
Oleh setiap pemuda-pemuda~
Dan jangan pula berasa suka~
Apabila diri digoda~

Tidak perlu mengejar populariti~
Semata ingin dipandang tinggi~
Sembunyikanlah kecantikan diri~
Biarlah tiada lelaki yang peduli~
Allah suka kepada wanita yang menyembunyi~
Kemuliaan & kecantikan diri~

Jagalah aurat mu~
Dari pandangan orang dsekelilingmu~
Tidak perlulah memburu~
Pandangan pemuda bagi melihatmu~
Tidak perlu berasa cemburu~
Apabila tiada siapa memandangmu~
Sesungguhnya itu satu penghormatan bagi dirimu~

Janganlah asyik mengejar cinta pemuda~
Cintailah kepada yang Esa~
Rasullullah, ibu serta bapa~
Elakan bercinta dimusim muda~
Tidak perlu bersedih jika kamu tidak berpunya~
Kerana jodoh ditangn Allah & tidak dapat diduga~
Kelak kamu akan temuinya pada bila2 masa~

Bukankah kamu tahu couple itu haram hukumnya~
Bercouple hanya untuk bersonok sahaja~
Tidak perlu mencari pemuda untuk bermanja~
Bagi meluah hati duka dan lara~
Kerana Allah kan selalu ada~
Bersama kita sepanjang masa~

Usahlah berasa cemburu atau kecewa~
Tatkala melihat teman brcouple dngn pasangannya~ 
Walaupun dikatakan memiliki pakwe yang setia~
Belum tentu akan terbinanya~
Rumah tangga yang kekal bahagia~
Untuk selama-lamanya~

Kelak apabila menjadi seorang isteri~
Jadilah isteri yang mentaati suami~
Dan selalu mencintai~
Yang maha Ilahi~
Memiliki jiwa yang murni~
Tidak suka menonjolkan diri~
Dengan kecantikan yang dimiliki~
Melainkan kpda suami yang dicintai~

By Faezuddin~ ('',)
By: Lukisan Dakwah Islam



serius,.... ayatnya power,,  jadi kesimpulannya..!!!!!!!!!!! suka saya ulang tepuk dada tanya iman.... <3





sayanglah dirimu wahai manusia... jangan lupa bahawa suatu masa nanti kita akan menghembuskan nafas terakhir di dunia ini.... jangan leka wahai diri ini dan wahai sahabtku,,, masa berjalan tak kan berhenti dan tak kan menunggu kita...  Ya Allah ampunilah dosa-dosa kami... AMIN...